HRVATSKA

Škori otkazani koncerti u mjestima gdje vlada HDZ

Mladen Todorić iz Udruženja specijalne policije pozvao je Škoru u Zmijavce

Škoro u problemima. Arhiv

G. M. / Avaz.ba

8.8.2019

Gradonačelnici iz HDZ-a otkazuju koncerte pjevača Miroslava Škore, koji je u junu objavio kandidaturu za predsjedničke izbore u Hrvatskoj, a zabranjen mu je čak i besplatan koncert u Imotskom, javlja Novi list.

List navodi da je koncert u Imotskom trebao biti održan 2. avgusta, na Dan grada, ali da ga je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić naprasno otkazao.

Sporni razlozi

Škorin menadžment saopćio je da su, osim koncerta u Imotskom, otkazani i koncerti u Našicama, kao i u općinama Rugvica i Gradina, prenosi Index.hr i dodaje da ni u jednom od tih slučajeva u zvaničnom objašnjenju nije navedeno da je razlog otkazivanja njegova kandidatura.

Tako u Našicama kažu da nisu uspjeli “zatvoriti finansijsku konstrukciju”, a u Rugvici su se odlučili za drugog izvođača, grupu “Begini”. Škorinoj ekipi posebno je žao što je otkazan nastup u Imotskom, ali će stanovnici tog grada ipak imati priliku da ga čuju.

Mladen Todorić iz Udruženja specijalne policije pozvao je, naime, Škoru u Zmijavce i on će tamo imati nastup 12. avgusta.

Nije se ogriješio

– Mi smo na ovaj način isključivo stali u odbranu hrvatskog pjevača, isto bismo reagirali da su u pitanju bili Thompson, Mladen Grdović ili bilo koji drugi izvođač rodoljubnih pjesama, koji se ničim nije ogriješio o hrvatsku državu. U vrijeme kad po hrvatskoj obali harače Milica Todorović, Jelena Karleuša, Lepa Brena, Aca Lukas i ostali, jednom hrvatskom pjevaču zabranjuje se koncert – rekao je Todorić.

On je dodao da nema ništa protiv da izvođači iz Srbije nastupaju po Hrvatskoj. No, traži da se isto postupa i prema “domoljubnim” pjevačima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.