NJEMAČKA

Nekadašnji Ćatićev promotor: Znali smo da novac ide u Švicarsku zbog poreza

Smatra da je to legitimno

Ćatić i Kol: Znali da ima veze s porezima. Facebook

N. D.

13.11.2019

Nekada je "Hamburg Universum Box" smatrana najvećom i najuspješnijom bokserskom promocijom u Evropi, a vlasnik je bio Klaus-Peter Kol (Kohl). On je pod svojim okriljem imao boksere poput braće Kličko ili Regine Halmih (Halmich). Zvijezda njegove kompanije je bio i Adnan Ćatić, a sada se ovaj 75-godišnjak pojavio na suđenju u Kelnu, gdje se Ćatiću sudi za utaju poreza.

Ranije je objavljeno da je Kol imao riječi hvale za ono što je u bokserskoj karijeri radio peterostruki svjetski prvak, a sada su stigle informacije i kako je gledao na novčane transakcije.

- Nije mi bilo drago vidjeti da je u svemu ta švicarska kompanija. Ti savjetnici za finansije nisu znali ništa o boksu. Rekao sam Ćatiću da razmisli dobro. Bili smo svjesni da umiješanost švicarske kompanije ima veze s porezima. Po meni to je legitimno, jer svako pokušava uštedjeti porez tamo gdje može. Za mene je bilo važno da se sve naplati kako treba. Iako sam u početku imao rezervu o tome da novac treba ići u Švicarsku, a ne kao što je to bilo uobičajeno u Njemačku – prenijeli su njemački mediji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.