POTRESNO

Brajant tajno posjetio teško bolesnog dječaka kojem je bio idol: Maleni Kobi izgubio bitku za život

NBA legenda nudila da plati operaciju

Izneseni detalji nakon pogibije Brajanta. Facebook

Avaz.ba

31.1.2020

Amerikanka Kristen Okonor-Heč (O'Connor-Hecht) objelodanila je na društvenim mrežama potresnu priču vezanu za Kobija Brajanta (Kobe Bryant), legendarnog košarkaša koji je u nedjelju poginuo u helikopterskoj nesreći.  

Ona je govorila o jednom teško bolesnom dječaku kojem je Brajant bio idol. Petogodišnji dječak Kobi, koji je ime dobio po Brajantu, jako je volio košarku, a čovjek po kojem je dobio ime bio je njegov idol.  

Nažalost, maleni Kobi bio je teško bolestan, imao je srčanu manu kojoj nije bilo lijeka. Kako bi ga uspjeli razveseliti, u bolnici u kojoj je boravio krenuli su u akciju. 

Kardiolog je pitao Kristen može li putem svog supruga, koji je radio u u NBA klubu Feniks, nabaviti autogram od Brajanta. 

Tom Heč je uputio zahtjev, a ni on ni njegova supruga nisu vjerovali da će išta od toga biti. Poslije nekog vremena, kad su Los Anđeles lejkersi dolazili igrati protiv Feniksa, javio se Brajant.

Odlučio je posjetiti dječaka, a imao je samo jedan uvjet, da se to ne prezentira javno. Jutro poslije utakmice to se i dogodilo. U miru je posjetio dječaka. Zajedno su igrali košarku, zabavljali se i smijali, a ostavio mu je i nekoliko predmeta i fotografija za uspomenu. 

Brajant je ponudio i da plati operaciju, ali ljekari su rekli da je dječak previše bolestan za bilo kakvu transplantaciju. Nekoliko dana kasnije dječak Kobi je preminuo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.