NEMA UMRLIH

U Kini i Južnoj Koreji smanjen broj novih slučajeva

Očekuje se da će Seoul danas objaviti hoće li produžiti svoju kampanju društvenog distanciranja

Samanjuje se broj zaraženih. AFP

Avaz.ba

19.4.2020

Kineska nacionalna zdravstvena komisija saopćila je u da je jučer zabilježeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najmanji broj od 17. marta. 

Od novih slučajeva, 9 je bilo uvezenih infekcija, najmanje od 13. marta, a 17 manje u odnosu na dan ranije. Preostalih 7 potvrđenih slučajeva prenijeli su se lokalno, u usporedbi s 10 prethodnog dana.

Novih smrtnih slučajeva u Kini nije bilo.

Ukupni broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u zemlji dosegao je 82.735, dok je ukupan broj umrlih od virusa iznosio 4.632, saopćila je komisija.


Sve manje oboljelih. AFP

Južna Koreja je prijavila samo 8 novih slučajeva infekcije, što je prvi jednocifren broj novih slučajeva u posljednja dva mjeseca. 

Od novih slučajeva, 5 ih je uvezeno iz inozemstva, priopćili su iz Korejskih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).  Tako je broj slučajeva zaraze dosegao ukupno 10.661, dok broj smrtnih slučajeva iznosi 234. 

Južna Koreja je u velikoj mjeri uspjela dovesti pod kontrolu epidemiju, pa je posljednjih dana izvještavala o 20-ak slučajeva zaraze dnevno.

Očekuje se da će Seoul danas objaviti hoće li produžiti svoju kampanju društvenog distanciranja koja je već jednom, 4. aprila, produžena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.