OBILJEŽAVANJE "OLUJE"

Milanović: Zločinački pothvat je jedna loša namjera koji su nam pokušali podvaliti

Uručio je odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog" postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik

Milanović: Rat ste dobili. Pixsell

Fu. M. / Avaz.ba

4.8.2020

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović učestvovao je na svečanosti obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik.

Uručio je odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog" postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik koju je odlikovao za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

- Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali prije svega oni koji su nosili oružje. Rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive, da se na Haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački pothvat. To je propalo kao namjera. Mi smo imali sreće da nijedan od naših generala nije ovlađen i osuđen. Zločinački pothvat je jedna loša namjera koji su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina - kazao je.

- Ispričavam se da pod dojmom kiše nisam pozdravio obitelji poginulih i nestalih. Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje. To je naš dug časti i moj dug časti prema vama i prema njima. Žao mi je što ovo priznanje niste dobili i ranije - rekao je Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.