GOVOR U MINSKU

Lukašenko poručio Zapadu: Bavite se svojim poslovima

Strano miješanje u situaciju u Bjelorusiji je neprihvatljivo

Lukašenko. Arhiv

Avaz.ba

19.8.2020

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko apelovao je danas na lidere sa Zapada da se fokusiraju na probleme u svojim zemljama, javila je agencija Belta.

- Lideri zapadnih država nude razgovore i razgovore. Istovremeno guraju svoju agendu. Mi to vidimo i shvatamo, ali ne prihvatamo. Želim da to čuju. Danas ili sutra će održati sastanak na nivou ministara spoljnih poslova ili lidera EU - rekao je Lukašenko na sastanku nacionalnog Savjeta bezbjednosti.

On je dodao da želi da im uputi savjet da, prije nego što upru prstom na Bjelorusiju, treba da na dnevni red stave pitanja žutih prsluka u Francuskoj i užasnih nemira u SAD.

- Želim da prvo razmotre demonstracije protiv izolacije povodom virusa korona u Njemačkoj i ostalim evropskim zemljama - rekao je Lukašenko.

On je naglasio da je neprihvatljivo strano miješanje u situaciju u Bjelorusiji i da će država na to reagovati.

- Oni koju pooštravaju rječnik, naročito iz inostranstva, što se jasno vidi, dobiće ozbiljan odgovor. Ovo nije neosnovana izjava. Zastave Poljske već se vijore u Grodnu. To je neprihvatljivo. Takve stvari će biti radikalno spriječene - rekao je predsjednik Bjelorusije, prenosi TASS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.