SRBIJA

Vučić: Moguće pomjeranje sastanka u Vašingtonu

Sastanak s predstavnicima Kosova trebao bi biti održan 2. septembra u Bijeloj kući

Aleksandar Vučić. Agencije

Avaz.ba

21.8.2020

- Vidimo da postoje inicijative oko pomjeranja sastanka u Vašingtonu za koji dan, ali vidjet ćemo šta će biti sa tim - kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi "Blic".

On je tako odgovorio na pitanje o mogućem odlaganju susreta u Bijeloj kući koji je sa predstavnicima Prištine zakazan za 2. septembar. 

- Uvijek će biti pritisaka, ali mi ne treba da bježimo unaprijed, jer mi se čini da ulazimo u defanzivnu poziciju, a da baš ne razumijemo našu poziciju. Neće biti lako. Da li lično osjećam veliki teret, da osjećam, ali mogu da garantujem da ću da se borim za interese Srbije. Ono što neki maštaju da će biti pootpisana nezavisnist Kosova, to se neće dogoditi - rekao je Vučić.



Aleksandar Vučić. Agencije

Na pitanje o čemu će se razgovarati, Vučić navodi da ne može da kaže "šta će naši domaćini da ispostave kao teme", osim onoga što znam do sada, a to su ekonomske teme.

- Gedam prištinske medije, i znamo sa kim imaju kontakte i gdje. Nismo došli do bilo kakvih zaključaka, osim onoga što je Hoti potvrdio, a to je da će se govoriti o ekonomiji. Ne mogu da garantujem da neće biti nekih drugih razgovora, jer iznenađenja ne isključujem - naveo je predsjednik Srbije.

Reekao je i da će narednih dana pozvati političare iz RS Milorada Dodika i Željku Cvijanović, d amu predoče dokument koji je RS uradila, a koji se, kako navode mediji, tiče i Kosova. 

- Pročitao sam ga jučer, pročitat ponovo, i uputiću im poziv u narednim danima da razgovaramo - naveo je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.