POTVRĐENO

Vučić i Hoti nakon Bijele kuće sastat će se i u Briselu

Ovaj sastanak će se baviti aranžmanima nevećinske zajednice i poravnanjem međusobnih finansijskih potraživanja i imovine, saopćio je Stano

Hoti i Vučić. afp

Fu. M. / Avaz.ba

2.9.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti (Avdullah) će se sastati u Briselu, narednog ponedjeljka, 7. septembra, kako bi održali još jednu rundu dijaloga na najvišem politčkom nivou, potvrdio je portparol Evropske unije (EU) Peter Stano.

- Ovaj sastanak će se baviti aranžmanima nevećinske zajednice i poravnanjem međusobnih finansijskih potraživanja i imovine”, saopćio je Stano, prenosi RSE.

Bit će ovo drugi susret uživo kosovskog premijera i srbijanskog predsjednika u okviru briselskog dijaloga, koji je obnovljen 12. jula nakon skoro dvije godine zastoja.

Prije ovog susreta, oni će se sastati u američkoj prestonici, Vašingtonu, na sastanku koji je zakazan za 4. septembar u Bijeloj kući.

Peter Stano je potvrdio da će se uoči briselskog susreta, održati ekspertski sastanci u kojima će se nastaviti rasprava oko već otvorenih pitanja: nestala i raseljena lica kao i ekonomska saradnja. Ovi razgovori će se odvijati u toku cijelog vikenda, odnosno u subotu i nedjelju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.