SASTANAK S MIŠUSTINOM

Lukašenko tvrdi da Navalni nije otrovan, kaže da ima i snimak

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je kako su tvrdnje o trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navalnija puke laži

Aleksandar Lukašenko. afp

Fu. M. / Avaz.ba

3.9.2020

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je kako su tvrdnje o trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navalnija puke laži, a Njemačku je optužio da takvim tvrdnjama pokušava spriječiti miješanje Rusije o situaciju u Bjelorusiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Lukašenko je u Minsku danas primio ruskog premijera Mihaila Mišustina, a nakon sastanka je kazao da su postizborni protesti opozicije za njega bili poučna lekcija i da su mu pomogli u rješavanju otvorenih pitanja s Rusijom.

Njemačka kancelarka Angela Merkel jučer je saopćila da je analizom krvi u berlinskoj klinici utvrđeno da je Navalni otrovan Novičokom, hemijskim otrovom iz sovjetske ere.

Lukašenko pak tvrdi da njegova vojnoobavještajna služba posjeduje snimak sa sastanka kojeg su delegacije Berlina i Varšave održale neposredno prije tog saopćenja.

Najavivši da će taj snimak proslijediti ruskom Federalnom sigurnosnom servisu (FSB), Lukašenko je kazao da taj snimak u potpunosti dokazuje da Navalni nije otrovan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.