JEZIVI SNIMAK

Španski policajac kleči na vratu dječaka dok on vrišti u agoniji

Na snimku se vidi kako policajcu prilazi i jedna žena, koja ga naziva "nasilnikom", dok on rukama pritiska dječakovo lice kako bi ga i dalje držao na zemlji

Sve vrijeme dječak u agoniji vrišti ležeći na podu. Ilustracija

Z. K. / Avaz.ba

11.9.2020

Policajac iz Španije koljenom je pritisnuo vrat 14-godišnjem dječaku kako bi ga obuzdao, nakon što ga je uhvatio na ulici bez zaštitne maske na licu. Incident se dogodio u sjevernom gradu Miranda de Evro.

Na snimku se čuje kako jedan od prisutnih viče policajcu da ga ne "steže toliko jako", dok on koristi kontroverzni "George Floyd stil". Sve vrijeme dječak u agoniji vrišti ležeći na podu, licem okrenutim prema dolje, prenosi Daily Mail.

Na snimku se vidi kako policajcu prilazi i jedna žena, koja ga naziva "nasilnikom", dok on rukama pritiska dječakovo lice kako bi ga i dalje držao na zemlji. Drugi policajac nakon toga stariju ženu, za koju se vjeruje da je dječakova majka, pita za ličnu kartu, a ona počinje da ih kritizira dok mladića odvode odatle.

Žena nastavlja da insistira da joj kažu zašto je tolika sila upotrebljena protiv dječaka, nakon što je on primjećen sa zaštitnom maskom oko vrata. Do ovoga je došlo samo šest dana nakon što je policajac u Madridu snimljen kako gura ženu u policijsko vozilo i udara njenu glavu o automobil tokom hapšenja jer nije nosila masku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.