SJEDINJENE DRŽAVE

Trampov doktor objavio novi izvještaj, odakle je krenula zaraza?

Na ceremoniji su se okupili brojni Trampovi suradnici, članovi kabineta, republikanski zastupnici te prijatelji i porodica

Američki predsjednik Tramp: Sada se osjećam bolje. Printscreen

A. Č.

4.10.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) objavio je danas novi video na Twitteru u kojemu je rekao da se nije dobro osjećao kad je došao u bolnicu Walter Reed, ali da se sada osjeća dobro, te da će idućih nekoliko dana biti ključno za njegov oporavak.

Tim liječnika Bijele kuće u subotu ujutro je izjavio kako se Trampovo stanje popravlja te da već razmišlja o povratku u svoj ured. 

Visoki dužnosnik potvrdio je za CNN da je zaraza vrlo vjerojatno krenula s Trampovog predstavljanja kandidatnkinje za sutkinju Vrhovnog suda, koje je održan prošle sedmice u Bijeloj kući. 

Na ceremoniji su se okupili brojni Trampovi suradnici, članovi kabineta, republikanski zastupnici te prijatelji i porodica.

Lični pomoćnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, Nicholas Luna također je pozitivan na koronavirus. Agencije

Trampov lični pomoćnik Nikolas Luna (Nicholas) također je pozitivan na koronavirus.  Ovu informaciju za CNN je potvrdio dužnosnik Bijele kuće navodeći da je Luna jedan od najbližih Trumpovih ljudi s kojim je svakodnevno u kontaktu. 

Opis poslova koje Luna ima su administrativne prirode koja podrazumijevaju rukovođenje svim Trampovim dokumentima, pisanje govora i vođenje računa o predsjednikovim nastupima i pojavljivanju u javnosti sve do najsitnijih detalja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.