BIJELA KUĆA

Doktor tvrdi da je Tramp negativan na koronavirus i da ne može nikog zaraziti

Konli naveo da test i drugi klinički i laboratorijski nalazi "pokazuju da ne postoji vidljiva replikacija virusa"

Tramp: Nastavlja predizbornu kampanju. Arhiv

A. J.

13.10.2020

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) negativan je na koronavirus nekoliko dana zaredom i ne može prenijeti zarazu na druge. To je rekao ljekar Bijele kuće, dok Tramp nastavlja predizbornu kampanju skupom na Floridi, prvim nakon što je objavljeno da je zaražen koronavirusom.


Negativan nalaz Trampovog testa na Covid-19, prvi je nalaz koji je objavila Bijela kuća otkako je 2. oktobra objavljeno da je američki predsjednik zaražen koronavirusom. Dr. Šon Konli (Sean Conley) napisao je u izvještaju da test i drugi klinički i laboratorijski nalazi "pokazuju da ne postoji vidljiva replikacija virusa".


I test Džoa Bajdena (Joe Biden) na koronu bio je negativan, saopćeno je iz njegovog štaba. Otkako je Tramp objavio da je zaražen koronavirusom, bivši američki predsjednik nekoliko se puta testirao i bio negativan na koronavirus.


Tramp pokušava promijeniti dinamiku predizborne utrke, za koju ankete provedene na nacionalnom nivou te u nekoliko država pokazuju da je gubi u odnosu na Bajdena, koji bolje stoji u Viskonsinu i Pensilvaniji, dvjema državama koje su Trampu donijele pobjedu na predsjedničkim izborima 2016. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.