EPIDEMIJA

Francuska uvodi policijski sat u trećini države

Makron je naglasio da je reakcija neophodna i da Francuska nije izgubila kontrolu nad virusom, ali da situacija izaziva zabrinutost

Makron: Pojačane mjere. Arhiv

G. M.

14.10.2020

Francuska će uvesti policijski sat u gotovo trećini države radi suzbijanja širenja virusa korona, ali nije predviđena nova blokada na nacionalnom nivou, rekao je danas predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

Makron je objavio da će policijski sat koji će stupiti na snagu od subote i trajati od 21 sat do 6 sati narednog jutra neposredno nakon što je administracija objavila vanrednu situaciju za javno zdravlje.

Francuski predsjednik naveo je da će policijski sat biti uveden u širem regionu Pariza, Merseju, Tuluzu, Monpeljeu i još pet gradova.

Makron je naglasio da je reakcija neophodna i da Francuska nije izgubila kontrolu nad virusom, ali da situacija izaziva zabrinutost.

Pošto je najavio ponovo uvođenje vanrednog stanja i policijski sat kako bi se suzbila epidemija, Makron je u televizijskom gostovanju rekao:

- Poruka koju želim da pošaljem večeras je da trebam svakog od vas, potrebni smo jedni drugima, da pronađemo rješenja. Izaći ćemo iz ovog jači zato što ćemo biti više ujedinjeni. Prebrodićemo ovo zajedno - prenose agencije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.