POČELO SUĐENJE UBICI

Objavljen novi stravični video ubistva Srbijanca u Filadelfiji

Milan Lončar ubijen i opljačkan dok je bezbrižno šetao psa

Ubica ništa nije govorio u sudu. Kurir

Ad. A. / Kurir

15.5.2021

U SAD je počelo suđenje osumnjičenom za ubistvo Srbijanca Milana Lončara koji je upucan u januaru ove godine u Filadelfiji dok je šetao psa, prenosi "Kurir".

Tokom pripremnog ročišta u sudnici prikazan je jezivi video snimak na kojem se vidi kako Milan šeta s psom, kada ga presreću dvojica muškaraca.

Dok ga pljačkaju jedan od njih mu drži pištolj prislonjen na grudi. Nakon što su mu pretresli džepove Milana su upucali.

Dvojica napadača bježe dok ranjeni Milan posrćući pokušava da pozove nekog telefonom, da bi se ubrzo srušio na trotoar. Kad je policija stigla poslije nekoliko minuta i dalje je čvrsto držao povodac.

Džozefus Dejvis (20), jedan od osumnjičenih za ubistvo, koji je živio nekoliko ulica dalje od mjesta pucnjave, sjedio je nijem u sudnici u utorak.

Čak sedmorica policajaca svjedočila su o snimku s nadzornih kamera, odjeći koju je Dejvis nosio, a koju su kamere snimile i tragovima baruta koji je pronađen na njegovoj jakni.

U sudnici su bili i majka i sestra nastradalog mladića, ali i Milanova djevojka Olivija Gorski. Inspektor Torsten Luk, koji je radio na prikupljanju dokaza i snimaka sa video nadzora, objasnio je kako su poslije pucnjave, koja se dogodila oko 19 sati, dvojica osumnjičenih krenuli da bježe u pravcu juga preko parkinga i preskačući ogradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.