BIVŠI NAČELNIK

Ajnadžić: Ovo je stavljanje mete na potiljak državnim službenicima

Državni službenici koji su navedeni u ovoj analizi su veoma vrijedni, odgovorni i posvećeni svom poslu, tvrdi Ajnadžić

Nedžad Ajnadžić. Avaz

Fu. M.

22.6.2021

Bivši načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić objavio je na svom Facebook profilu, kako je istakao, dijelove analize koju su sačinili njegovi politički oponenti.

- Nevjerovatno je, ali istinito, koja količina političke gluposti se unosi u prostor državne službe. Naime, papiri koji se pronose, kao "ekpertska analiza" zorno govore o tome - tvrdi Ajnadžić.

Dio dokumenta koji je objavio Ajnadžić. Facebook

U dijelovima dokumenta stoji između ostalog i "djevojka Harisa Zahiragića", "snaha vijećnika Velije Katice", "radila kampanju 2016", "porodična veza Nihade Glamoč", "porodična veza s Nedžadom Ajnadžićem"...

- Ovaj papir je eklatantan primjer zloupotrebe državnih službenika u političke "obračune". Ovo se zove stigmatizacija državnih službenika i stavljanje mete na potiljak. Autori ovih analiza su, na našu žalost, S. M, S.Dj. i PH. Inače, P.H je jedan od onih koji pretenduje da bude primljen u državnu službu po "političkoj" i "genetskoj" predodređenosti - tvrdi Ajnadžić.

Dio dokumenta koji je objavio Ajnadžić. Facebook

- Analize kao što je ova polarizira državne službenike, generira loše međuljudske odnose i izaziva konfrontaciju. Ovi papiri i "mudra" analiza govori o njima više nego o državnim službenicima. Državni službenici koji su navedeni u ovoj analizi su veoma vrijedni, odgovorni i posvećeni svom poslu. U konačnici, oni su pobijedili u javnoj konkursnoj proceduri koju provodi Agencija za državnu službu - tvrdi Ajnadžić.

Na kraju dodaje da je "analizu" dobio od jednog funkcionera pozicije u Općinskom vijeću Centar.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.