IMA BLAGE SIMPTOME

Američki sekretar odbrane pozitivan na koronavirus

U mjeri u kojoj je to moguće, planiram prisustvovati naredne sedmice ključnim sastancima i diskusijama u online formatu. Zadržat ću sva ovlaštenja, rekao je Lojd Ostin

Lojd Ostin: Sastao se sa Bajdenom 21. decembra. twitter

E. Ć. / Fena

3.1.2022

Američki sekretar odbrane Lojd Ostin (Lloyd Austin) u nedjelju je rekao da je pozitivan na koronavirus.

- Moji simptomi su blagi i slijedim upute svog liječnika - rekao je Ostin u izjavi dodajući da će biti u karanteni kod kuće narednih pet dana u skladu sa smjernicama američkog zdravstvenog centra CDC.

- U mjeri u kojoj je to moguće, planiram prisustvovati naredne sedmice ključnim sastancima i diskusijama u online formatu. Zadržat ću sva ovlaštenja. Zamjenica sekretara Ketlin Hiks (Kathleen Hicks) će me zastupati prema potrebi u drugim stvarima - rekao je Austin.

Sekretar odbrane je rekao da je u potpunosti vakcinisan i da je u oktobru dobio treću dozu vakcine. Posljednji put je lično vidio američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) 21. decembra, više od sedmicu prije nego što je počeo imati simptome, ali je bio negativan tog jutra, rekao je. Ostin je posljednji put bio u Pentagonu u četvrtak kada se nakratko sastao s nekoliko članova svog osoblja, javlja dpa.

Broj novih infekcija koronavirusom u SAD-u nedavno je naglo porastao, dijelom zbog širenja visoko zarazne varijante omikron.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.