"RAVNA GORA POBIJEDITI..:"

Uznemirili povratnike: Ravnogorci sa četničkim obilježjima prošli kroz centar Višegrada

U koloni su se zaputili se u pravcu "Draževine" gdje su proslavili paljenje Badnjaka kod manastira SV. Nikolaja

Manja grupa pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta. vijesti.ba

E. Ć.

6.1.2022

Manja grupa pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta večeras se ponovo okupila u Višegradu na obilježavanju Badnje večeri uoči pravoslavnog blagdana Božića.



U koloni vozila prošli ulicama Višegrada

Oni su u koloni vozila prošli ulicama Višegrada, prenio je lokalni portal objavljujući fotografije i video. U koloni su se zaputili se u pravcu "Draževine" gdje su proslavili paljenje Badnjaka kod manastira SV. Nikolaja.

- Braćo Srbi i sestre Srpkinje, Ravnogorci, poštovaoci i simpatizeri ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje. Pozivamo Vas da dođete 06. januara 2022. g. na tradicionalno okupljanje za Badnje večer kod crkve Sv. Oca Nikolaja u Draževini - stajalo je u pozivu uz poruku da "Ravna gora pobijediti mora".

Manastir Svetog Nikolaja podignut na mjestu hapšenja zločinca Draže Mihajlovića

Inače, manastir Svetog Nikolaja u podignut je na mjestu hapšenja zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića, a neformalno je nazvan Draževina. Ovo je bez sumnje ponovo uznemirilo povratnike u Višegrad i manji bh. entitet.

Posebno nakon što je Sud BiH prošlog mjeseca oslobodio trojicu pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta iz BiH za širenje međunacionalne mržnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.