DRAMA U KOLORADU

Djevojka pala u komu tokom ugradnje silikon pa preminula, doktor ostao bez dozvole za rad

Hirurg nije još ni započeo rez kada je Emalin doživjela naglo pogoršanje stanja

Dr. Džefri Kim i Emalin Ngjen. Agencije

Z. K.

19.2.2022

Istaknuti plastični hirurg iz Kolorada optužen je za ubistvo iz nehata i ometanje pravde, nakon smrti osamnaestogodišnje pacijentkinje Emalin Ngjen (Emmalyn Nguyen). Doktor Džefri Kim (Geoffrey Kim) je trebalo da poveća djevojci od 18 godina grudi, ali su stvari pošle po zlu čim je stavljena pod anesteziju, piše NEWS.



Kobna posjeta

Hirurg nije još ni započeo rez kada je Emalin doživjela naglo pogoršanje stanja, a potom i srčanu smrt. Ipak, hirurg Kim je odlučio da punih pet sati ne pozove Hitnu pomoć.

Zbog toga je Ngjenova ostala u vegetativnom stanju, doktori su konstatirali moždanu smrt, i nikada više nije ustala niti progovorila. Ali od kobne posjete njegovoj ordinaciji do njene smrti prošlo je 14 mjeseci. Djevojka je bila stavljena na aparate za vještačko održavanje vitalnih funkcija, a njena porodica bila je suočena sa ogromnim bolničkim računima.


Oglasila se porodica

Doktor je ostao bez dozvole za rad, a on i sestra su po privatnoj tužbi dužni da isplate porodici preminule tinejdžerke po milion dolara. Njena porodica se oglasila nakon podizanja optužnice protiv doktora.

– Nikakav novac nam neće zamijeniti našu prelijepu djevojčicu. Emalin više nije s nama, a naša jedina želja je da je opet vidimo živu, zdravu i srećnu. I dalje smo u žalosti – rekla je njena mama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.