PORTPAROL KREMLJA

Peskov: Nema konkretnih planova za sastanak Putina i Bajdena

Očekujemo da će ove sedmice biti moguć sastanak između Sergeja Lavrova i njegovog američkog kolege Antonija Blinkena, kazao je on

Sa ranije održanog susreta. AGENCIJE

A. O.

21.2.2022

Novi samit između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Džo Bajdena je moguć, ali još nema konkretnih planova za njegovo održavanje, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, piše Anadolija. 

Peskov je rekao da bi se Putin i Bajden mogli sastati ako smatraju potrebnim, ali je naglasio da je preuranjeno govoriti o konkretnim planovima za samit.


Nema planova

Dodao je da su trenutno na dnevnom redu samo kontakti između ruskih i američkih diplomatskih službi.

- U ovom trenutku nema konkretnih planova po pitanju novog sastanka Putin - Bajden. Postoji saznanje da će biti kontakata na nivou ministara vanjskih poslova, očekujemo da će ove sedmice biti moguć sastanak između Sergeja Lavrova i njegovog američkog kolege Antonija Blinkena. Također, ne isključujemo kontakte ruskih i francuskih ministara - rekao je Peskov.


Osvrnuo se na situaciju

Glasnogovornik Kremlja se osvrnuo i na situaciju u Donbasu, na istoku Ukrajine, ističući da je situacija napeta, a granatiranje sve intenzivnije.

- Situacija je zaista izuzetno napeta i do sada nismo vidjeli znakove smanjenja nivoa tenzija. Sve su intenzivnije provokacije i granatiranje, to izaziva veliku zabrinutost - naglasio je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.