RUSKI PREDSJEDNIK

Razgovarao s Makronom: Putin ima jedan uslov za sastanak sa Ukrajinom

Povodom zabrinutosti Emanuela Makrona u vezi sa nuklearnom elektranom na teritoriji Ukrajine, Putin ga je detaljno obavijestio o provokaciji ukrajinskih zvaničnika u kojoj je učestvovala diverzantska grupa, saopćio je Kremlj

Vladimir Putin i Emanuel Makron. Agencije

E. Ć.

6.3.2022

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas sa francuskim liderom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron), te mu poručio da je Rusija spremna na sastanak sa Ukrajinom, ali pod jednim uslovom, prenosi Kremlj. 

Kako se navodi u saopćenju Kremlja, Putin je Makronu rekao da nema ništa protiv sastanka u formatu IAEA (Međunarodna agencija za atomsku energiju), Rusija i Ukrajina, ali pod uslovom da se on održi putem video konferencije ili van Ukrajine i Rusije. Ruski predsjednik ne želi da se sastane sa predstavnicima Ukrajine u Černobilu, ali bi pristao na razgovor u trećoj, neutralnoj zemlji.

- Putin je obavijestio Makrona o stanju u pregovorima Rusije i Ukrajine i izrazio spremnost za nastavak dijaloga - saopćio je Kremlj.

- Povodom zabrinutosti Emanuela Makrona u vezi sa nuklearnom elektranom na teritoriji Ukrajine, Putin ga je detaljno obavijestio o provokaciji ukrajinskih zvaničnika u kojoj je učestvovala diverzantska grupa - dodaje se u saopćenju Kremlja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.