RUSKI PREGOVARAČ

Medinski: Nadam se da ćemo na kraju naći rješenje s Ukrajinom

Treća runda rusko-ukrajinskih pregovora, koja je održana jučer u Bjelorusiji, nije donijela željene rezultate

Vladimir Medinski. AGENCIJE

A. O.

9.3.2022

Glavni član ruske pregovaračke delegacije Vladimir Medinski izjavio je kako očekuje da pregovori između Rusije i Ukrajine urode plodom kako s političke strane, tako i s aspekta uspostavljanja humanitarnih koridora.

– Ne bih želio da komentarišem šta ukrajinska strana kaže tokom pregovora i poslije njih. Dogovorili smo se da to ne iznosimo u javnost. Prema njihovim riječima, priznanje Krima kao ruskog i suverenitet DNR i LNR je “praktično” nemoguće. Prema mom mišljenju, postoji velika razlika između nemogućeg i praktično nemogućeg. Oba pitanja su od najveće važnosti za Rusiju, za Ruse i, naravno, za stav naše delegacije. Nadam se da ćemo na kraju naći rješenje – rekao je Medinski u intervjuu za Raša tudej.

Treća runda rusko-ukrajinskih pregovora, koja je održana jučer u Bjelorusiji, nije donijela željene rezultate, konstatovali su predstavnici Moskve i Kijeva.

Obostrano je izražena spremnost za nastavak pregovora i konstatovani su pozitivni pomaci u vezi sa humanitarnim koridorima.

Dvije strane još nisu navele konkretne datume i mjesto narednog sastanka, ali, prema riječima člana ruske delegacije, predsjednika Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Leonida Sluckog, do susreta će doći u bliskoj budućnosti u Bjelorusiji, prenosi TASS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.