VIDEO OBRAĆANJE

Zelenski: Ruski terorizam na državnom nivou onemogućava pregovore

Terorizam na državnom nivou je jedan od najtežih međunarodnih zločina, rekao je Zelenski

Zelenski: Stalni terorizam nad civilnom populacijom je očito rusko odbacivanje pravih pregovora. PRINTSCREEN / FACEBOOK

A. O.

10.10.2022

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelensky) sinoć je ponovio svoj stav kazavši da je nemoguće pregovarati s Rusijom jer, kako kaže, njen terorizam na državnom nivou onemogućava pregovore.

- Stalni terorizam nad civilnom populacijom je očito rusko odbacivanje pravih pregovora. Terorizam na državnom nivou je jedan od najtežih međunarodnih zločina - rekao je Zelenski u videoporuci.

Nešto ranije, ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je ukrajinske obavještajne službe za nedavni napad na Krimski most, nazivajući to “terorističkim činom” protiv važne infrastrukture.

- Nema dvojbe da je ovo teroristički čin kojim se htjelo uništiti izvanredno važnu rusku civilnu infrastrukturu - rekao je Putin.


U snažnoj eksploziji oštećen je u subotu ujutro Krimski most, putni i željeznički most između Rusije i tog poluotoka anektiranog 2014.

- Putin optužuje Ukrajinu za terorizam? Zvuči cinično čak i za Rusiju - odgovorio je na Twitteru savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak.


On se referirao na raketni napad u nedjelju na južni ukrajinski grad Zaporožje, pri čemu je poginulo najmanje 13, a 87 ljudi je ranjeno, kako pokazuju posljednji podaci.

- Tu postoji samo jedna država teroristička i cijeli svijet zna koja je to - dodao je Podoljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.