PORTPAROL KREMLJA

Peskov: Četvrta runda pregovora između Ukrajine i Rusije mogla bi biti sutra

On je dodao da će na pregovaračkom stolu biti razni prijedlozi, između ostalog o političkom rješenju i, što je najvažnije, o vojnom

Sa ranije održanih pregovora. AGENCIJE

A. O.

13.3.2022

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov otkrio je danas da će četvrta runda pregovora između Rusije i Ukrajine biti navodno nastavljena sutra.

Iako se u medijima pojavila informacija da se pregovori sada odvijaju, Peskov je demantovao ove tvrdnje rekavši da je sastanak ruske i ukrajinske delegacije zakazan za sutra.


Video poziv

- Ne, razgovori su zakazani za sutra - saopćio je Peskov.

Peskov je jučer saopćio da će pregovori između Moskve i Kijeva o sukobu u Ukrajini, koji su vođeni licem u lice u Belorusiji, biti nastavljeni putem video veze.

Ranije danas oglasio se i i član ukrajinskog tima Mihailo Podoljak, koji je rekao da bi dalji razgovori između Rusije i Ukrajine mogli da se održe sljedeće sedmice.

- Čim budu razrađeni međusobni pravni formati, biće zakazan sastanak - četvrta runda pregovora. To bi moglo biti sutra, prekosutra - rekao je Podoljak ranije danas u izjavi za Beltu, bjelorusku državnu novinsku agenciju.


Dmitrij Peskov. AGENCIJE

Prekid vatre

On je dodao da će na pregovaračkom stolu biti razni prijedlozi, između ostalog o političkom rješenju i, što je najvažnije, o vojnom.

- Mislim na prekid vatre, formulu za prekid vatre i povlačenje trupa. Vjerovatno nije potrebno ići dalje i samo razgovarati. Razgovarali smo o svim pitanjima, sada pokušavamo da ta pitanja upakujemo u neke pravne formate - rekao je Podoljak.

Podsjećamo da je član ruskog pregovaračkog tima Leonid Slucki rekao da je u poređenju sa početkom pregovaračkog procesa, Moskva i Kijev su ostvarili značajan napredak u postizanju rezultata.

Prve tri runde pregovora održane su u Belorusiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.