NIJE PODIGNUTA OPTUŽNICA

Bivši bugarski premijer Borisov pušten iz pritvora

Bivši ministar finanaija Vladislav Goranov i medijska savjetnica bivšeg premijera Sevdalina Arnaudova su također pušteni na slobodu

Bivši bugarski premijer Bojko Borisov pušten je na slobodu. Agencije

A. Č.

19.3.2022

Bivši bugarski premijer Bojko Borisov pušten je na slobodu u petak navečer nakon što je dan ranije pritvoren pod sumnjom za iznudu, a ne za zlouporabu sredstava Evropske unije kao što je ranije objavljeno, rekli su tužitelji u Sofiji.

Poručili su to nekoliko sati prije nego što je Borisov pušten iz pritvora, gdje je proveo manje od 24 sata, javljaju mediji.

Bivši ministar finanaija Vladislav Goranov i medijska savjetnica bivšeg premijera Sevdalina Arnaudova su također pušteni na slobodu.

Tužitelji su također rekli kako je njihova istraga pokazala da Ured evropskog javnog tižioca nije uključen u slučaj, čime su porekli informacije ministarstva unutarnjih poslova objavljene u četvrtak. Informacije su sada uklonjene s internetskih stranica ministarstva.

Za sada nisu podignute optužnice ni protiv jednog od troje oslobođenih pritvorenika jer tužiteljstvo smatra da nema dovoljno dokaza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.