ŠOKIRALA SE VIĐENIM

Pojavio se snimak: Pogledajte reakciju Ursule fon der Lejen na masovne grobnice u Buči

Ovdje se dogodilo nešto nezamislivo, Putinova vojska pokazala je svoje okrutno lice, rekla je predsjednica Evropske komisije

Reakcija Fon der Lejen na masovne grobnice. Twitter

E. Ć.

8.4.2022

Predsjednica Europske komisije Ursula fon der Lejen (von der Leyen) danas je stigla u Ukrajinu gdje se sastala sa Volodimirom Zelenskim (Zelensky).

Fon der Lejen je u Kijev stigla sa Žozepom Boreljom (Josep Borrell), visokim predstavnikom EU za vanjsku i sigurnosnu politiku, a na pres-konferenciji je ukrajinskom predsjedniku uručila upitnik o članstvu u Evropsku uniju.

Prije susreta sa Zelenskim, Fon der Lejen je posjetila Buču, grad iz kojeg su se pojavili stravični snimci. U vrijeme dolaska Fon der Lejen u Buči je vršena ekshumacija leševa u crnim vrećama iz masovne grobnice, a na terenu su, uz vojsku, bili i forenzičari.

Na društvenim mrežama se pojavio video trenutka kada je Fon der Lejen stigla na masovne grobnice. U nevjerici je gledala plastične vreće s tijelima civila koje su Rusi ubili.

- Ovdje se dogodilo nešto nezamislivo, Putinova vojska pokazala je svoje okrutno lice - poručila je predsjednica Evropske komisije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.