POSTOJI OPASNOST OD NAPADA

Kličko poručio izbjeglicama iz Kijeva: Ne vraćajte se još

Kličko je poruku uputio nakon što su Rusi u petak napali tvornicu koja proizvodi protubrodske projektile Neptun, poput onoga koji je pogodio ruski ratni brod Moskvu

Vitalij Kličko. Agencije

H. J. I.

17.4.2022

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko poslao je potpuno jasnu poruku građanima koji su iz grada pobjegli posljednjih sedmica da još nije vrijeme da razmišljaju o povratku svojim domovima.

Neki stanovnici Kijeva vratili su se kući posljednjih dana, nakon što je u gradu dvije sedmice bilo relativno mirno. Kličko je istaknuo da je bilo nekoliko smrtonosnih noćnih granatiranja.

Kličko je poruku uputio nakon što su Rusi u petak napali tvornicu koja proizvodi protubrodske projektile Neptun, poput onoga koji je pogodio ruski ratni brod Moskvu. 

Kličko, bivši bokserski prvak svijeta u teškoj kategoriji, rekao je stanovnicima da moraju biti svjesni opasnosti od daljnjih napada, kao i one koja prijeti od mina u sjevernom dijelu grada.

Na svom službenom kanalu na Telegramu je napisao: 

- Oni građani Kijeva koji su ranije otišli i već se misle vratiti u grad, molim da se suzdrže i ostanu na sigurnijim mjestima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.