KANDIDATKINJA DESNICE

Marine Le Pen: Spriječiti alijansu prvog proizvođača sirovina i prve fabrike svijeta

Bilo bi neophodno, diplomatski, kada se završi rat u Ukrajini, kada se potpiše mirovni sporazum, da se izbjegne zatezanje odnosa, naglasila je Le Pen

Marine Le Pen. Reuters

H. J. I.

18.4.2022

Kandidatkinja desnice za predsjednicu Francuske Marine Le Pen izjavila je da bi se, u slučaju da bude izabrana, angažovala u saradnji sa Rusijom poslije rata u Ukrajini, kako bi spriječila alijansu Moskve i Pekinga, prenosi Politico.

Le Pen, koja će se u nedjelju boriti za predsjedničku funkciju u drugom krugu izbora sa aktulnim šefom države Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron), rekla je za francuski radio da je ona na strani Ukrajine u ovom ratu, jer podržava nacionalni suverenitet.

Ona, međutim, važi za podržavaoca ruskog predsjednika Vladimira Putina i primala je novac za stranku iz ruskih banaka.


Bilo bi neophodno, diplomatski, kada se završi rat u Ukrajini, kada se potpiše mirovni sporazum, da se izbjegne zatezanje odnosa, naglasila je Le Pen.

- Zamislite da ostavimo prvog proizvođača sirovina na svijetu Rusiju, da kreira alijansu sa prvom fabrikom na svijetu, što je Kina i da zajedno naprave prvu vojnu silu na svijetu. Vjerujem da je to potencijalno velika opasnost - ukazala je Le Pen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.