NA DANAŠNJEM ROČIŠTU

Zaštitar Džonija Depa: Vidio sam Amber Herd kako ga udara

Krajičkom oka vidio sam kako mi pesnica i ruka prelaze preko desnog ramena i čuo sam i vidio kako zatvorena šaka dodiruje Depa na lijevoj strani njegovog lica. To je bila šaka gospođe Herd, rekao je Trevis Mekgivern

Džoni Dep. Agencije

H. J. I.

3.5.2022

Jedan od zaštitara Džonija Depa (Johnny Depp) na sudu je tvrdio da je bio svjedok događaja kad je Amber Herd (Heard) udarila glumca u lice dok su još bili u braku. 

Trevis Mekgivern (Travis McGivern) svjedočio je u ponedjeljak putem video linka tokom Depovog suđenja za klevetu protiv njegove bivše supruge.


Herd bacila limenku Red Bull-a na Depa

Mekgivern se prisjetio prepirki između Depa i Herd koje je čuo nakon što su se u martu 2015. vratili kući iz Australije, gdje se dogodio zloglasni incident s odsječenim prstom.

Čuvar, koji je još uvijek Depov uposlenik, prisjetio se "relativno mirnog razgovora" koji je dobio "glasniji" i "nestabilniji" diskurs. Rekao je da je Herd bacila limenku Red Bull-a na Depa tokom incidenta, što je navelo Mekgiverna da stane blizu Depa dok se "verbalni napad nastavljao".

Zaštitar je dodao da je blokirao i torbicu koju je bacila Herd, te da je glumica "pokušala da pljuje na" Depa usred "verbalnog konflikta".

"Uznemireni" Dep je tada "preuredio" Herdin ormar, kako je to opisao Mekgivern, izazvavši nered i bacivši neke od njenih stvari niz stepenište. Kada se Herd zajedno sa svojom sestrom Vitni (Whitney) vratila u penthouse, ona i Dep su bili "uznemireni", rekao je Mekgivern. Prisjetio se da je osjećao da je vrijeme da se Dep ukloni iz eskalirajuće situacije.


Vidio modricu na Depovom licu

- Krajičkom oka vidio sam kako mi pesnica i ruka prelaze preko desnog ramena i čuo sam i vidio kako zatvorena šaka dodiruje Depa na lijevoj strani njegovog lica. To je bila šaka gospođe Herd - on rekao je.

Dodajući reakciju glumca, rekao je:

- Prvi izraz na njegovom licu se nekako odrazio na moj, nekako šokiran. Kao, "Šta se upravo dogodilo? Odakle to?" U tom trenutku nisam htio dozvoliti da gospodin Dep više bude udaren pa sam ga pomjerio niz posljednje stepenice na niži sprat i rekao mu: "Odlazimo." To više nije bilo do njega. Samo zbog njegove sigurnosti.

Rekao je da je nakon toga na Depovom licu vidio modricu koja je bila "natečena i crvena", ali ne i "još crno-plava".

Tokom unakrsnog ispitivanja, Herdin advokat je pitao da li je Dep u tom incidentu "posezao za Amberinom kosom dok je pokušavao da je udari". Mekgivern je rekao da advokatov opis incidenta "nije tačan". Advokat je također pitao da li je tačno da je Herd udarila Depa jer je tog dana gurnuo njenu sestru. Mekgivern je i to negirao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.