OSUĐENI SILOVATELJ

Pojavili se novi dokazi vezani za nestanak malene Medelajn: Brekner tvrdi da ima alibi

Rekao je da je ženu, koja nije javno identificirana, uhitilo osiguranju zračne luke jer je nosila ilegalni papar-sprej, a kasnije se pojavila i na sudu

Nestala djevojčica Medlajn Mekken. CNN

A. O.

4.5.2022

Kristijan Brekner (Christian Brueckner), osuđeni silovatelj osumnjičen za otmicu Medlajn Mekken (Madeleine McCann), ostaje u zatvoru nakon što mu je u Njemačkoj odbijen zahtjev za uvjetno puštanje na slobodu, javlja Times.

Brekneru (44), koji je u drugom slučaju osuđen na sedmogodišnju kaznu zbog silovanja, u travnju je odbijen uvjetni otpust jer je vijeće navodno smatralo da je kod njega prisutan visoki rizik od ponovavljanja kaznenog djela.


Kuća u Portugalu iz koje je 2007. nestala Medelin. AFP

Imao alibi

Osuđen je 2019. za silovanje američke turistice 2005. u njezinoj vili, niti kilometar udaljenoj od apartmana za odmor obitelji Mekkeniz koje je Medlajn nestala 2007. godine.

Brekner pak tvrdi da je bio kilometrima daleko od nje u vrijeme Medelinog nestanka, sa ženom za koju kaže da će podržati njegov alibi. Rekao je da je tu ženu odvezao do zračne luke Faro, u južnom Portugalu, na let kući sljedećeg dana te da su zaustavljeni i čak fotografirani u policijskoj blokadi.

Rekao je da je ženu, koja nije javno identificirana, uhitilo osiguranju zračne luke jer je nosila ilegalni papar-sprej, a kasnije se pojavila i na sudu, prenosi Sky News. Brekner vjeruje da portugalska policija ima zapisnik o ovim događajima koji će potvrditi njegov odnos s mladom Njemicom, koja je bila na odmoru s roditeljima. Tokom istrage o slučaju silovanja, njemačka policija je pronašla fotografiju koja istu prikazuje kako leži u njegovom kamperu. Vjeruje se da se u početku nije mogao sjetiti njenog punog imena, ali ju je od tada uspio identificirati.


Sjećanje na djevojčicu. AFP

Vozio se obalom

Britanski istražitelj u slučaju Medelin Mekken je rekao za Sky News kako pretpostavlja da će, ako ima nešto što ga oslobađa krivnje, prije ili kasnije to podijeliti s njima i onda će to provjeriti. 

- Do sada nam ništa nije rekao, nije nam dao nikakav alibi. Dakle, možemo raditi samo na dokazima koje smo do sada pronašli. Nije bilo ničega što bi ga oslobodilo krivnje - kazao je on. 

Ako se njemački dokazi potvrde, taj razvoj bi bio u suprotnosti s dokazima s baznih stanica teleoperatera, za koje je policija rekla da osumnjičenog lociraju blizu stana iz kojeg je Medelajn nestala 3. maja 2007.

Prema njima, njegov mobitel bio je u naselju kada je primio poziv od 19.32 do 20.02 sati. Medeleinini roditelji rekli su da je djevojčica nestala iz kuće za odmor između 21 i 22 sata, dok su oni bili na večeri. Brekner inzistira na tome da se do 22 sata vozio kilometrima uz obalu, prema Faru na istoku.

Brekner je povezan s ovim slučajem u junu 2020. godine. Njemački tužioci službeno su razgovarali s ovim osuđenim seksualnim prijestupnikom 21. aprila. Ispitivali su ga u ime portugalskih vlasti koje su ga prošlog mjeseca proglasile arguidom, službeno osumnjičenim po portugalskom zakonu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.