UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski poslao snažnu poruku iz razorene Borodjanke: Zlo se vratilo, opet

Nijedno zlo ne može pobjeći od odgovornosti, ne može se sakriti u bunkeru - rekao je Zelenski, aludirajući na nacističkog vođu Adolfa Hitlera koji je posljednje dane svog života proveo u bunkeru u Berlinu gdje je izvršio samoubistvo

Volodimir Zelenski. Screenshot

E. Ć.

8.5.2022

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) poslao je snažnu poruku danas, dan uoči najavljene velike parade u Moskvi povodom ruskog Dana pobjede nad fašizmom.

Zelenski je poručio da se zlo vratilo u Ukrajinu. Život za koji su se vojnici borili u tom ratu okončan je 24. februara kada su ruske snage izvršile invaziju, naveo je on u video poruci.

- Zlo se vratilo. Opet! U drugom obliku, pod različitim sloganima, ali sa istom svrhom. Nijedno zlo ne može pobjeći od odgovornosti, ne može se sakriti u bunkeru - rekao je Zelenski, aludirajući na nacističkog vođu Adolfa Hitlera koji je posljednje dane svog života proveo u bunkeru u Berlinu gdje je izvršio samoubistvo.

Predsjednik Ukrajine je uz poruku objavio i crno-bijeli video snimak, koji je nastao u Borodjanki, jednoj od oblasti koje su potpuno razorene tokom ruske invazije i još jednom predočio Zapadu muke kroz koje ukrajinski narod prolazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.