AJOVA I VISKONSIN

Pucnjave u SAD: Ispred crkve ubijeno troje, na groblju ranjeno dvoje ljudi

SAD su poslednjih nedjelja potrešene masovnim pucnjavama

Pucnjava u Ajovi dogodila se u četvrtak, ispred Kornerston crkve. Agencije

H. J. I.

3.6.2022

Muškarac je pištoljem ubio dvije žene na parkingu crkve u američkoj saveznoj državi Ajova, a zatim izvršio samoubistvo, a u drugoj pucnjavi ranjene su dvije osobe na groblju u Viskonsinu, prenosi Reuters.

Pucnjava u Ajovi dogodila se u četvrtak, ispred Kornerston crkve, fundamentalističke hrišćanske crkve istočno od grada Ejmsa, dok je trajala služba, a kada su policajci stigli na lice mjesta pronašli su troje mrtvih, saopćili su iz šerifove kancelarije. 

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dvije osobe na groblju u Rejsinu, Viskonsin, kada je napadač ispalio više hitaca prema ljudima koji su su prisustvovali sahrani, saopćila je policija.



Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu u Milvokiju, zadobivši teže povrede, saopćio je zvaničnik policije uz napomenu da je još traga za napadačem.

SAD su poslednjih nedjelja potrešene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 Afroamerikanaca u sjevernom dijelu Njujorka, 19 djece i dvoje nastavnika u Teksasu, i dva ljekara, recepcioner i pacijent u Oklahomi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.