BIVŠI SUPRUŽNICI

Bred Pit tuži Anđelinu Đoli: Prodala je njegovo životno djelo Putinovom tajkunu

Prema Pitu, ruski oligarh je imao plan za preuzimanje potpune kontrole nad višemilionskim poslovanjem

Bred Pit i Anđelina Đoli. Twitter

E. Ć. / Daily Mail

7.6.2022

Bred Pit (Brad Pitt) i Anđelina Đoli (Angelina Jolie) odavno više nisu zajedno. Nekadašnji holivudski par broj jedan trenutno vodi sudsku bitku, koja se dodatno zaoštrila kada je Pit optužio Đoli da mu je pokušala nanijeti štetu jer je u tajnosti prodala svoj udio u njihovom nekad zajedničkom francuskom vinogradu i vinariji "Miraval" ruskom oligarhu s "toksičnim namjerama", javlja Daily Mail.

Prema Pitu, ruski oligarh je imao plan za preuzimanje potpune kontrole nad višemilionskim poslovanjem. Radi se o Juriju Šefleru, vlasnik kompanije koja proizvodi vodeću rusku vodku Stoličnaja ili Stoli. Njega je američko Ministarstvo finansija označilo kao oligarha Ruske Federacije i podvrgnulo ga sankcijama. 




Povezano sa skrbništvom djece

Inače, bivši supružnici Pit i Đoli su 2014. godine se vjenčali u vinariji na jugu Francuske, koju su kupili 2008. godine. Kasnije je vinarija postala strast glumca, koji je proslavio, učinivši je jednim od najcjenjenijih svjetskih proizvođača.

No, onda je Đoli prodala svoj udio u oktobru prošle godine. Izvori ističu da je vrijeme prodaje vinarije povezano s odlukom suca kojom se Pittu daje pola skrbništva u žestokoj borbi para za skrbništvo nad njihovo petero, u to vrijeme, malodobne djece, piše Daily Mail.


Vinarija Miraval. Twitter

Pitovi advokati tvrdili su da je Đoli namjerno u tajnosti prodala svoj udio držeći ga u neizvjesnosti i tako kršila njegova prava zajamčena ugovorom.

- Đoli je znala da će Šefler i pokušati preuzeti kontrolu nad poslom koji je Pit izgradio i potkopati Pitovo ulaganje u Miraval - tvrde njegovi advokati.

Strahovi se ostvarili

Ipak, strahovi Pita i njegovih advokata nisu bili bezazleni, što se ispostavilo vrlo brzo.

- I baš kao što je Đoli zamislila, to je upravo ono što je Šefler učinio. Otkako je stekao njen udio u Miravalu, Šefler je pokrenuo neprijateljsko preuzimanje vinarskog poslovanja, destabilizirajući Miravalove poslovne operacije i tražeći pristup Miravalovim povjerljivim i vlasničkim informacijama za dobrobit svog konkurentskog poduzeća - navode Pitovi advokati.

Oni su jasno istakli da Đoli nije imala udjela u uspjehu vinarije i da je ona samo "slučajni prolaznik".

- Šefler također održava osobne i profesionalne odnose s pojedincima iz užeg kruga Vladimira Putina - isticali su Pitovi advokati.

Pit sad tuži Đoli, Šeflera, SPI Group i Tenute del Mundo za kršenje ugovora u dvije tačke, kršenje dobre vjere i miješanje u ugovorne odnose, te zahtijeva suđenje pred porotom, piše Daily Mail.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.