JAKE PORUKE

Džonson razgovarao sa Zelenskim nakon ostavke: Ti si heroj, svi te vole

Odlazeći premijer je dodao da će nastaviti raditi u korak s partnerima kako bi se u nadolazećim sedmicama pokušala okončati blokada izvoza žitarica

Boris Džonson poručio Volodimiru Zelenskom: Pokušat ćemo okončat blokadu izvoza žitarica. AFP

S. S.

7.7.2022

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson), koji je danas podnio ostavku na mjesto predsjednika vladajuće Konzervativne stranke, a na mjestu premijera će ostati do izbora novog, razgovarao je poslijepodne s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim te ponovio da Ujedinjeno Kraljevstvo i dalje čvrsto podržava Ukrajinu.

Premijer je istakao nepokolebljivu međustranačku podršku Ujedinjenog Kraljevstva ukrajinskom narodu te rekao da će Britanija nastaviti sa slanjem ključne odbrambene pomoći koliko god bude potrebno.

Premijer je dodao da će nastaviti raditi u korak s partnerima kako bi se u nadolazećim sedmicama pokušala okončati blokada izvoza žitarica, piše The Guardian.

Zahvalio je predsjedniku Zelenskom za sve što čini kako bi oslobodio Ukrajinu, za njegovo prijateljstvo i dobrotu ukrajinskog naroda. Završio je razgovor pohvalivši Zelenskog rekavši: "Ti si heroj, svi te vole."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.