ATENTATOR JE UHAPŠEN

Uznemirujuće: Društvenim mrežama se širi snimak ubistva bivšeg premijera Japana

Nakon što ga je hitac pogodio Abe se uhvatio rukama za prsa, zateturao i pao

Trenutak prvog pucnja. SCREENSHOT

S. S.

9.7.2022

Bivši premijer Japana Šinzo Abe (Shinzo) upucan je jučer tokom govora koji je držao u gradu Nara, nakon čega je preminuo u bolnici. Napadač je odmah uhapšen, a radi se o bivšem pripadniku japanskih pomorskih odbrambenih snaga. Trenutno se društvenim mrežama širi jezivi snimak ubistva.

Na snimku se može vidjeti kako Abe drži govor prisutnim, a pored njega se nalaze članovi obezbjeđenja i građani. U jednom trenutku čuje se pucanj i vidi se oblak dima na što reaguje Abeovo obezbjeđenje, koje pokušava da ga zaštititi svojim tijelima i aktovkama.

Ipak tek drugi pucanj je bio koban za bivšeg japanskog premijera. Na videu se može vidi da iako su članovi obezbjeđenja stali ispred atentatora i podigli aktovke metak je nekako uspio proći i pogoditi Abea u predjelu torza. 

Nakon što ga je hitac pogodio Abe se uhvatio rukama za prsa, zateturao i pao. Napadača su potom savladali članovi obezbjeđenja.

Ubica se tereti za ubistvo, a pištolj kojim je počinio napad je zaplijenjen. Radi se o pištolju kućne radinosti koji je napadač sam izradio. Svjedoci su rekli kako su vidjeli velik pištolj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.