PREDSJEDNIK SAD

Bajden: Ubistvo vođe ISIL-a pokazuje odlučnost SAD u borbi protiv terorizma

Ova operacija šalje jasnu i nedvosmislenu poruku svim teroristima koji prijete našoj domovini i interesima u svijetu, poručio je američki predsjednik

Bajden: Ova operacija šalje jasnu i nedvosmislenu poruku svim teroristima. Agencije

A. Č.

12.7.2022

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) izjavio je da je ubistvo Mahera al-Agala, jednog od najviših vođa terorista ISIL-a, u zračnom napadu koji su izveli kod Cinderesa u Siriji, znak odlučnosti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u borbi protiv terorizma, javlja Anadolija.

- Danas su pripadnici američke vojske i naše obavještajne službe izveli uspješan zračni napad na jednog od vodećih imena ISIL-a - poručio je Bajden.

Napominjući da je ubistvom vođe ISIL-a značajno smanjena sposobnost terorističke organizacije da planira i organizira operacije, Bajden je rekao:

- Ova operacija šalje jasnu i nedvosmislenu poruku svim teroristima koji prijete našoj domovini i interesima u svijetu, baš kao i operacija koju smo izveli protiv ISIL-a u februaru.

Američka vojska ubila je vođu ISIL-a u napadu dronom u utorak na sjeverozapadu Sirije, navela je Centralna komanda Sjedinjenih Američkih Država (CENTCOM). Meta napada su bila dva čelnika ISIS-a u blizini Jindayrisa, na sjeverozapadu Sirije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.