U SOČIJU

Peskov: Putin i Erdoan će razgovarati o vojnoj i tehničkoj saradnji

Činjenica da se interakcija razvija u tako osjetljivoj oblasti pokazuje da je cijela mreža odnosa na veoma visokom nivou, kazao je portparol Kremlja

Dmitrij Peskov. AGENCIJE

A. O.

27.7.2022

Predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) 5. avgusta razgovarat će u ruskom gradu Sočiju o vojnoj i tehničkoj saradnji dvije zemlje, rekao je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov (Dmitry).

Upitan da li su turski predsjednik Erdoan i njegov ruski kolega Putin razgovarali o borbenim dronovima Bajraktar (Bayraktar) turske proizvodnje, Peskov je rekao da je vojna i tehnička saradnja stalno na dnevnom redu dvije zemlje.

- Činjenica da se interakcija razvija u tako osjetljivoj oblasti pokazuje da je cijela mreža odnosa na veoma visokom nivou - dodao je on.


On je istakao da se tokom nedavnih kontakata razgovaralo o vojnoj i tehničkoj saradnji Moskve i Ankare u različitim dimenzijama.

- Obično se na svakom sastanku razgovara o različitim aspektima - naglasio je Peskov.

Direkcija za komunikacije Predsjedništva Republike Turske najavila je u srijedu posjetu turskog predsjednika Sočiju, koja dolazi samo nekoliko dana nakon što su Turska, UN, Rusija i Ukrajina potpisale značajan sporazum o obnavljanju izvoza žitarica kroz tri ukrajinske luke nakon višemjesečne blokade uzrokovane rusko-ukrajinskim ratom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.