IMAO 64 GODINE

Američki biznismen iznenada preminuo tokom boravka u Hrvatskoj

Par je bio na zajedničkom odmoru sa svojim prijateljima kada se sve odigralo

J.R. Ridinger sa suprugom. Agencije

Z. K.

2.9.2022

Američki biznismen i jedna od ličnosti koje su bile povezane sa brojnim slavnim zvijezdama J.R. Ridinger iznenada je preminuo u 64-godini i to tokom boravka u Hrvatskoj. 

Ridinger, koji je osnivač kompanije Market America i njegova supruga Loren bili su izuzetno popularni na društvenoj sceni, a između ostalog imali su blizak odnos sa Dženifer Lopez (Jennifer), Kim Kardašian (Kardashian), Bekamovima, Markom Entonijem (Marc Anthony), Skotijem Pipenom (Scott Pippen) i mnogim drugim.

Potresnu vijest potvrdila je upravo njegova supruga, otkrivši kako je uzrok smrti plućna embolija. Par je bio na zajedničkom odmoru sa svojim prijateljima kada se sve odigralo.

- Budući da ne mogu govoriti i u šoku sam, trebate znati da sam slomljena, moje srce je iščupano. Moj suprug je imao iznenadnu plućnu emobiliju koja nam ga je ukrala. Otišao je u sekundi - napisala je Loren na svom Facebooku.

Loren je također dodala kako više nikada neće biti ista te da će svaki sekund života provesti održavajući njegov san živim.

Iako bogataška porodica posjeduje sopstvenu jahtu Utopia IV vrijednu čak 51 miliona dolara, u Hrvatskoj su boravili na iznajmljenom brodu. Naime, Utopia IV je i dalje na popravku nakon nesreće krajem godine kada je na Bahamima udarila i potopila naftni tanker. Poznati Amerikanac, prije samo dva dana javio se na svom Instagramu fotografijama iz Hrvatske.

Osim supruge, iza J.R. ostale su i dvije kćerke, Amber i Amanda.

Povodom njegove smrti već su se oglasile pojedine zvijezde izrazivši svoju žalost i nevjericu.

Između ostalog, javila se Kim Kardašian koja je Lorenina bliska prijateljica, istaknuvši da će njene uspomene sa parom trajati cijeli život, te da joj se srce slama zbog Loren i Ridingerove djece.

- J.R. će nam jako nedostajati - dodala je.

I košarkaška legenda Pipen javio se na svom Instagramu.

- Izgubili smo dobrog čovjeka odlaskom mog prijatelja. J.R. mi je bio od velike pomoći i podrške kad sam započeo svoj život nakon košarke, dajući mi dragocjene savjete i učeći me kako da postanem poduzetnik. Uspio je doprijeti do mnogih ljudi i jako će nam nedostajati - poručio je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.