TRADICIONALNA CEREMONIJA

Bakingemska palača otkazala smjenu straže

Znak je postavljen na području ispred palače gdje se održavaju kultne vježbe kako bi se turistima dalo do znanja da su otkazane

Ova informacija dodatno zabrinjava britansku javnost. AP

H. J. I.

8.9.2022

Otkazana je tradicionalna ceremonija smjene straže, koja se sutra ujutro trebala održati ispred Bakingemske palače.

Znak je postavljen na području ispred palače gdje se održavaju kultne vježbe kako bi se turistima dalo do znanja da su otkazane.


Ova informacija dodatno zabrinjava britansku javnost, nakon vijesti o pogoršanom zdravstvenom stanju kraljice Elizabete.

Naime, danas su iz Bakingemske palače javili su kako se kraljica Elizabeta II trenutno nalazi pod ljekarskim nadzorom, nakon čega su članovi njene porodice stigli kako bi bili uz nju.


Princ Čarls (Charles) i Kamila (Camilla) stigli su u dvorac Balmora, a na putu prema tamo je i princ Vilijam (William). Sva kraljičina djeca su na putu ili putuju u Balmoral. Na putu je i vojvoda od Jorka Endrju (Andrew) te grof i grofica od Veseksa, Edvard i Sofi (Edward i Sophie), dok je princeza Ane (Anne) već je u Škotskoj gdje je imala obaveze.


Elizabeta je rođena u Mejferu u Londonu, kao prvo dijete vojvode i vojvotkinje od Jorka, kasnije kralja Georgea VI i kraljice Elizabete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.