NAKON DUGOG RAZGOVORA

Vilijam i Kejt odlučili: Džordž i Šarlot prisustvovat će kraljicinoj sahrani

Princ Džordž budući je kralj i predstavlja "budućnost monarhije", stoga se smatra kako je važno da svojim prisustvom oda počast kraljici

A. O.

19.9.2022

Vilijam i Kejt sa djecom. AGENCIJE

Nakon dugog razgovora, Vilijam (William) i Kejt (Kate) odlučili su da će Džordž (George) i Šarlot (Charlotte) prisustvovati kraljicinoj sahrani, jer vjeruju kako je važno da njihova starija djeca budu dijelom ovog povijesnog trenutka, prenosi The Sun.

Princ Džordž (9) i princeza Šarlot (7) hodat će iza kraljicinog kovčega tokom pogrebne ceremonije koja počinje u 11 sati. Budući kralj i njegova sestra bit će najmlađi službeni ulčesnici pogreba u Vestminster Abiju (Westminster Abbyju). Hodat će iza svojih roditelja i ispred Harija (Harryja) i Megan (Meghan) u povorci koja će pratiti kraljicin kovčeg. Vjeruje se kako će ovaj prizor mnoge podsjetiti na tužne scene prilikom pogreba princeze Diane kad su Vilijam (William) i Hari (Harry) koji su tada imali 15 i 12 godina hodali iza kovčega njihove tragično preminule majke.



Vilijam i Kejt (Kate) dugo su se premišljali trebaju li njihova djeca prisustvovati sahrani, a viši savjetnici palače predložili su novom princu i princezi od Volesa (Walesa) da dopuste princu Džordžu (Georgeu) da prisustvuje sahrani jer će to navodno poslati "snažnu i simboličnu" poruku naciji. 

Princ Džordž budući je kralj i predstavlja "budućnost monarhije", stoga se smatra kako je važno da svojim prisustvom oda počast kraljici.

Podsjetimo, slučaj princa Džordža pokrenuo je raspravu o tome trebaju li djeca prisustvovati sahranama. Prema odluci Vilijama i Kejt, njihov najmlađi sin, princ Luis (Louis) (4), neće prisustvovati sahrani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.