SJEVERNA KAROLINA

Tinejdžer osumnjičen za masovnu pucnjavu u SAD u kojoj je ubijeno pet ljudi

Policija tek mora utvrditi motive koji su doveli do pucnjave

Pucao je u pet popodne po gradu u kojem živi oko pola milijuna ljudi. Printscreen / YouTube

A. Č. / Hina

14.10.2022

Mladić od 15 godina uhapšen je nakon pucnjave u kojoj je ubijeno pet osoba u Raleighu, glavnom gradu američke savezne države Sjeverne Karoline, potvrdila je policija, dodavši da je osumnjičeni prebačen u bolnicu i da se nalazi u kritičnom stanju.

Policija tek mora utvrditi motive koji su doveli do pucnjave, koja je mirnu četvrt pretvorila u 3,2 kilometra široko mjesto zločina, rekla je Estela Paterson. Nije identificirala osumnjičenog niti je navela kako je povrijeđen.

Pucnjava je započela jučer u pet sati poslijepodne na ulicama četvrti Hedingham, gdje je stanovnicima rečeno da satima ostanu u svojim kućama dok su tražili napadača.

Osumnjičeni je kasnije pronađen blizu pješačke i biciklističke staze, gdje je upucao još ljudi, rekla je Patterson. 

Nakon obračuna, policija ga je svladala.

Tri žene, u dobi od 52, 49 i 35 godina, i 16-godišnji dječak su među ubijenima u pucnjavi, rekla je Patterson. Dvadesetdevetgodišnji policijski službenik Gabriel Torres, koji je odlazio na posao u vrijeme incidenta, također je ubijen.

Dvije osobe su ranjene - policajac koji je primio medicinsku skrb i potom otpušten te 59-godišnja žena koja je hospitalizirana u kritičnom stanju. Ravnateljica policije nije pružila detalje o samoj pucnjavi i nije mogla reći postoji li veza između osumnjičenog i žrtava.

Ulice u četvrti gdje se zbila pucnjava jutros su još uvijek bile zatvorene žutom policijskom vrpcom, a policijska su vozila ostala parkirana ispred nekoliko kuća, prema snimkama koje su objavili lokalni mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.