OKLAHOMA

Užas u SAD: U kući pronađeno osam tijela, uključujući šestoro djece

Jučer sam stigao na lice mjesta i vidio izraze lica naših hitnih službi i vatrogasaca, to mi je slomilo srce, rekao je šef vatrogasne službe

Tragedija se dogodila u predrgrađu Broken Arov. Twitter

E. Ć. / Anadolija

28.10.2022

Smrt osam osoba, uključujući šestoro djece, pronađenih u zapaljenoj kući u Oklahomi istražuje se kao ubistvo i samoubistvo, a obje odrasle osobe se smatraju osumnjičenima, saopćile su vlasti danas, javlja Anadolu Agency (AA).

Žrtve su bila djeca, starosti od jedne do 13 godina, rekao je šef policije Broken Arov Brendon Berihil (Brandon Berryhill). Nije naveo njihove identitete. Uzroci smrti se još istražuju, ali šef vatrogasne službe Broken Arov Džeremi Mur (Jeremy Moore) rekao je da se ne čini da su stradali u požaru. U kući je pronađeno oružje, rekao je šef policije.

- Jučer sam stigao na lice mjesta i vidio izraze lica naših hitnih službi i vatrogasaca, to mi je slomilo srce - rekao je Mur.

Požar je prijavljen oko 16 sati. Radi se o mirnoj stambenoj četvrti Broken Arrow u Oklahomi, 20 kilometara jugoistočno od Tulse. Mur je rekao da su ekipe koje su došle na mjesto događaja, nakon dojave, ispred kuće pronašle dvije odrasle osobe koje su bile mrtve s povredama koje su "izgledale kao posljedica krivičnog djela". Djeca su pronađena mrtva u drugom dijelu kuće, rekao je on.

Tragedija se i ranije dogodila u Broken Arovu, najvećem predgrađu Tulse s skoro 115.000 stanovnika. Godine 2015., dva brata tinejdžera ubili su svoju majku, oca, dva mlađa brata i petogodišnju sestru u svojoj kući.

Kuća u kojoj su se dogodila ubistva 2015. kasnije je srušena, a lokacija je pretvorena u park.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.