AMERIČKI PREDSJEDNIK

Bajden proslavio svoju prvu Noć vještica u Bijeloj kući: Družio se sa djecom

Bajdenovi, kojima su se pridružili članovi porodice među kojima kći Naomi, nakratko su se susreli s djecom, podijelili im slatkiše, mahali i uputili riječi dobrodošlice

A. O.

1.11.2022

Džo i Džil - Avaz
Fotografirao se s dječicom - Avaz
Atmosfera u SAD-u - Avaz
Džo Bajden - Avaz
Džo Bajden - Avaz
+2

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) i prva dama Džil (Jill) poželjeli su jučer u Bijeloj kući dobrodošlicu kostimiranim posjetiteljima za Noć vještica, što je prvi put da su bili domaćini takve proslave od preuzimanja dužnosti.

Bajdenovi, kojima su se pridružili članovi porodice među kojima kći Naomi, nakratko su se susreli s djecom, podijelili im slatkiše, mahali i uputili riječi dobrodošlice.


Vrećica čipsa

Bajdenu, koji je prošle godine bio u Evropi za Noć vještica, posebno se svidio kostim djeteta obučenog u vrećicu čipsa i pozirao je za fotografiju s malim djetetom odjevenim kao Buzz Lightyear, lik iz franšize Priča o igračkama kompanija Walt Disney i Pixara.

Poslastice su također dijelili predstavnici ministarstva obrazovanja, ministarstva prometa, NASA-e, tajne službe Sjedinjenih Država, vatrogasne brigade Bijele kuće i uposlenika Bijele kuće.


Boje jeseni

Bijelom kućom prošetali među ostalima Diznijevi (Disneyjevi) likovi i oni iz Ratova zvijezda poput Darta Vadera (Dartha). Južni trijem Bijele kuće bio je ukrašen bojama jeseni i tikvama, a pjesme poput Ring of Fire, Psycho i Hall of the Mountain King stvarale su atmosferu.

Noć vještica se u Bijeloj kući slavi od sredine 20. vijeka, prema Historijskom udruženju Bijele kuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.