GEVIN VILIJAMSON

Britanski ministar dao ostavku nakon optužbi za maltretiranje kolega

Optužen je za slanje uvredljivih poruka kolegi torijevskom zastupniku prošlog mjeseca i za maltretiranje višeg državnog službenika

Vilijamson: Optužbe protiv njega postaju smetnja za dobar posao. Twitter

A. Č.

9.11.2022

Ministar u Vladi Velike Britanije bez portfelja Gevin Vilijamson (Gavin Williamson) podnio je ostavku na svoju dužnost nakon nedavnih optužbi za maltretiranje. Vilijamson je dao ostavku te britanskom premijeru Rišiju Sunaku (Rishi) poručio da optužbe protiv njega postaju smetnja za dobar posao koji vlada radi, piše CNN.

Optužen je za slanje uvredljivih poruka kolegi torijevskom zastupniku prošlog mjeseca i za maltretiranje višeg državnog službenika. Njegov mandat trajao je samo 14 dana. U svojoj ostavci upućenoj premijeru, Williamson je napisao da se ispričao kolegi zbog uznemirujućih poruka i da je u tijeku žalbeni proces u vezi toga.

- Od tada su se pojavile druge optužbe o mom ponašanju u prošlosti. Pobijam te tvrdnje, ali shvaćam da one postaju smetnja za dobar posao koji ova vlada radi za britanski narod. Stoga sam se odlučio povući iz vlade kako bih mogao u potpunosti postupiti u skladu s postupkom koji je u tijeku i očistiti svoje ime - napisao je Sunaku.

Britanski premijer je ostavku Vilijamsona prihvatio "s velikom tugom", piše novinska agencija PA. 

- Želio bih vam zahvaliti na vašoj osobnoj potpori i odanosti - rekao je Sunak. 

Vilijamsona je 2019. s mjesta ministra obrane smijenila tadašnja premijerka Teresa Mej (Theresa May). To je napravila zbog curenja u javnost ključne odluke vezane uz kineskog telekomunikacijskog diva Huaweija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.