SUKOBI

Medvedev: Zelenski odbija pregovore s Rusijom jer se boji da će biti ubijen

Konačan raskid sa Rusijom SAD, Evropska unija i NATO ne žele, pa su počeli češće pozivati Zelenskog na mirovne pregovore s Rusijom, izjavio je Medvedev

Medvedev: Zelenski se boji. AP / PRINTSCREEN / FB

A. O.

20.11.2022

Bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev (Dmitry) izjavio je da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelensky) odbija mirovne pregovore s Rusijom iz straha da će biti ubijen.

Zamjenik ruskog predsjednika Vijeća sigurnosti Medvedev rekao je na Telegramu da je nespremnost Zapada da optuži Rusiju da je lansirala projektil na Poljsku "simptom" umora Zapada od ukrajinske vlade, posebno od Zelenskog, koji "konstantno eskalira situaciju, kuka i traži više novca i oružja".

- Konačan raskid sa Rusijom SAD, Evropska unija i NATO ne žele, pa su počeli češće pozivati Zelenskog na mirovne pregovore s Rusijom - izjavio je Medvedev.

Zelenski ne želi pregovore jer je to opasno za njega, navodeći da će ga, ako prizna teritorije pod ruskom kontrolom, vojska i nacionalisti" ubiti, dodao je. 

Zelenski je nedavno izjavio da su "poštovanje Povelje Ujedinjenih nacija i kompenzacija za gubitke" uslovi za početak mirovnih pregovora s Rusijom, što Moskva smatra neprihvatljivim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.