JAIR LAPID

Izraelski premijer: Netanjahu će učiniti sve da izbjegne odlazak u zatvor

Netanjahu je trenutno u procesu konsultacija s desničarskim strankama o formiranju nove izraelske vlade, jer je njegova koalicija osigurala potrebnu parlamentarnu većinu za formiranje vlade

Jair Lapid: On će postati drugi premijer koji je otišao u zatvor. ANADOLIJA

S. S.

28.11.2022

Odlazeći izraelski premijer Jair Lapid izjavio je da će mandatar za sastav nove izraelske vlade i bivši premijer Benjamin Netanjahu učinit sve da izbjegne odlazak u zatvor.

Lapid je novinarima kazao da će Netanjahu nastojati provesti reforme pravosuđa kako bi imenovao suce kojima će potom biti dodijeljene njegove korupcijske afere.

- Zaključak je da će on postati drugi premijer u historiji zemlje koji je otišao u zatvor. Ne postoji ništa što on neće učiniti da to spriječi - rekao je Lapid.

Netanjahu je od 2020. godine suočen s optužbama za prevaru, podmićivanje i zloupotrebu povjerenja. On je negirao te optužbe. Ehud Olmert bio je prvi izraelski premijer koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog optužbi za korupciju.

Netanjahu je trenutno u procesu konsultacija s desničarskim strankama o formiranju nove izraelske vlade, jer je njegova koalicija osigurala potrebnu parlamentarnu većinu za formiranje vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.