NAJVEĆE PADAVINE OD 2013.

Snijeg izazvao velike probleme u Velikoj Britaniji: Haos na cestama, putnici zaglavljeni na aerodromima

Više od 50 letova je otkazano ili odgođeno na aerodromima Hitrov i Getvik zbog snijega, poledice i magle koji su zahvatili zemlju

Na pojedinim putevima vozači su bili zaglavljeni i više od osam sati. Twitter

E. Ć. / Anadolija

12.12.2022

Obilne snježne padavine i poledica koje se od sinoć bilježe širom Velike Britanije izazvali su ozbiljne poremećaje u saobraćaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Najjače snježne padavine u zemlji od 2013. godine izazvale su ozbiljne poteškoće u saobraćaju u glavnom gradu Londonu, uz kašnjenja ili djelimično otkazivanje mnogih linija podzemne željeznice. 

Na pojedinim putevima vozači su bili zaglavljeni i više od osam sati.

Svi letovi su obustavljeni na aerodromu Stansted, koji je morao da zatvori svoju pistu u glavnom gradu zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Više od 50 letova je otkazano ili odgođeno na aerodromima Hitrov i Getvik zbog snijega, poledice i magle koji su zahvatili zemlju. Putnici su ostali "zaglavljeni" na aerodromima.

U Škotskoj je temperatura sinoć pala na minus 15 stepeni. Škole su u pojedinim područjima zatvorene zbog jakog snijega. Umrlo je troje djece koja su pala u jezero prekriveno ledom u Solihulu, u blizini grada Birmingema. Tokom cijele sedmice u cijeloj zemlji očekuju se hladno vrijeme i snijeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.