NOVE OPTUŽBE

Princ Hari i Megan Markl tvrde: Izgubili smo bebu zbog stresa

Prema njihovim riječima, silni je stres, koji je navodno rezultirao gubitkom bebe, uzrokovala parnica protiv Daily Maila

Princ Hari i Megan: Par je 2020. pokrenuo tužbu protiv Daily Maila. Printscreen

Z. K.

17.12.2022

Princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) tvrde da su izgubili dijete zbog stresa. Nova je to optužba iznesena u jednoj od posljednjih epizoda njihove šestodijelne dokumentarne serije na Netflixu. 

Prema njihovim riječima, silni je stres, koji je navodno rezultirao gubitkom bebe, uzrokovala parnica protiv Daily Maila. Ovaj je podatak iznio princ Hari opisujući kako se njegova supruga, nakon što je postala vojvotkinja od Sussexa, nije mogla nositi s pritiscima britanskih medija koji su ih, kako je naveo, pratili na svakom koraku i blatili Megan.

- Vjerujem da je moja supruga doživjela spontani pobačaj zbog onoga što joj je Daily Mail učinio. Gledao sam cijelu stvar kako mi se raspliće pred očima - rekao je princ te dodao da je Megan službeno pobacila prvo jutro nakon njihovog naglog preseljenja u SAD. 

Inače, par je 2020. pokrenuo tužbu protiv Daily Maila i Associated Newspapersa zbog objavljivanja Mehaninog pisma koje je napisala ocu Tomasku marklu (Thomas), a on je to pismo prodao tabloidima, nakon čega je izgubio kontakt s kćerkom. Megan je u sudskoj bitci odnijela pobjedu i dobila milionsku odštetu.

Podsjetimo, Netflix je jučer objavio posljednje tri epizode dokumentarca Harry & Meghan. Princ i vojvotkinja od Sussexa otkrili su nove detalje svoga vjenčanja i odlaska iz Velike Britanije, ali su iznijeli i niz novih optužbi na račun kraljevske porodice. Par je podijelio i dosad neviđene fotografije svoje djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.