TRAGEDIJA

Agentica u Civilnoj gardi Španije ubila kćerke pa presudila sebi

Djevojčice upucane iz neposredne blizine

Paola je privremeno dobila djevojčice. Fanpage.it

Z. K.

17.12.2022

Paola, agentica u Civilnoj gardi Španije, ubila je kćerke Iris (9) i Laru (11), zato što su pitale da provedu praznike sa ocem, a potom je sebi oduzela život.


Problematičan brak

Paola je sa suprugom Santjagom imala problematičan brak, i rastali su se prije dvije godine, ali je nedavno ponovo pokrenutka bitka za starateljstvo. Naime, Paola je privremeno dobila djevojčice i mediji pišu da je planirala da se odseli u grad 600 kilometara udaljen od mjesta gdje su nekada porodično živjeli.

Djevojčice su, međutim, ocu rekle da im je majka govorila da mu nikad ne otkriju da će se odseliti.

Kada je otac čuo od djevojčica šta Paola planira, angažovao je advokata i zahtjevao da se poništi odluka o starateljstvu i tražio je da imaju zajedničko starateljstvo.


Službeni pištolj

Paola je, kako se vjeruje, djecu ubila kada su je upitala da Božić provedu s ocem, a potom je sebi presudila. Njihova tijela pronađena su u četvrtak u 7 sati ujutru. Tijela je pronašla Paolina koleginica, koja se zabrinula što se Paola nije pojavila na poslu.

Mediji pišu da su djevojčice upucane iz neposredne blizine, a navodno je Paola koristila službeni pištolj.

El Mundo piše da je jedna od djevojčica prije nekoliko sedmica baki rekla da je mama ljuta što hoće da provedu i Božić i Novu godinu s ocem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.