MOTIV ZLOČINA NEPOZNAT

Pucnjava u Kanadi: Pet osoba ubijeno, napadača usmrtila policija

Kada je stigla policija, došlo je do interakcije između policajaca i napadača, koji je na kraju ustrijeljen, saopćila je lokalna policija

Policija na terenu. TWITTER

A. O.

19.12.2022

Pet osoba ubijeno je u pucnjavi u stambenoj zgradi prije nego što je policija usmrtila napadača u Kanadi. Krvoproliće se dogodilo u nedjelju navečer u Vaughanu, gradu nadomak Toronta, prenosi Guardian.

Dojava o muškarcu koji je otvorio vatru i ubio nekoliko osoba stigla je sinoć policiji Kanade. 

– Kada je stigla policija, došlo je do interakcije između policajaca i napadača, koji je na kraju ustrijeljen. Proglašen je mrtvim na mjestu zločina - saopćila je lokalna policija.

– Strašan prizor. Šestero mrtvih, a jedan od njih je napadač. Trenutačno imamo pet žrtava - saopćio je šef policije Džejms MekSven (James MacSween). Jedna osoba je prevezena u bolnicu s teškim povredama, ali se očekuje da će preživjeti.

Zasad se ne zna je li napadač bio stanar u zgradi u kojoj se dogodilo krvoproliće. Policija zasad tek istražuje motiv zločina.

Policajka Laura Nikol (Nicolle) izjavila je za CNN da je ovaj zločin nešto najstrašnije što je vidjela u svojoj karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.