POKRENUTA ISTRAGA

Oporavlja se učiteljica koju je upucao šestogodišnji učenik

Još nije poznato kako se šestogodišnjak domogao pištolja

Abby Zwerner: Zadobila povrede opasne po život. Facebook

A. Č.

8.1.2023

Šestogodišnji dječak u petak je hicem iz pištolja ranio učiteljicu u osnovnoj školi u američkom gradu Newport Newsu, u saveznoj državi Virginiji. 

Abby Zwerner, učiteljica u tridesetim godinama, zadobila je po život opasne povrede, no njezino se stanje poboljšava. Gradonačelnik Phillip Jones rekao je da oporavak ide u dobrom smjeru.

- Ono što vam mogu reći jest da će se pokrenuti cjelovita istraga, ali ćemo isto tako poduzeti prave korake i konkretne politike da se ovakvo nešto ne bi ponovno dogodilo - istaknuo je Jones na konferenciji za novinare.

Još nije poznato kako se šestogodišnjak domogao pištolja. Policija je izvijestila o svađi u učionici prvog razreda koja je rezultirala jednim pucnjem. Iz policije su rekli kako nije riječ o slučajnom pucnju.

Jedan roditelj čije je dijete bilo u učionici za vrijeme pucnjave rekao je da je učiteljica Zwerner nesebično reagirala. Nakon što je pogođena metkom, vikala je djeci neka bježe.

Školski nadzornik George Parker kazao je da je šokiran ovim događajem, nakon čega je istaknuo da učitelji ne mogu spriječiti ulazak oružja u školu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.